Home Vesti Windows Phone će prestići RIM na tržištu

Windows Phone će prestići RIM na tržištu

by Admin

RIM, kanadska kompanija, će napraviti još jedan krug niz slivnik. Kompanija koja pravi BlackBerry telefone i BlackBerry OS će još više smanjiti udeo na tržištu. A znate ko će je prestići? Microsoft-ov Windows Phone OS, kako kažu podaci iz firme StatCounter. Pretpostavljam da će, prilikom izlaska novog Windows Phone 8 OS-a i prilikom poplave tržišta sa telefonima koji koriste ovaj OS, Windows Phone zasigurno prestići RIM. Teško je verovati da je RIM toliko oslabio, ali takav je život.

Međutim, podaci na američkom tržištu govore drugačije. Udeo RIM-a jeste opao, ali sa 12,3% na 10,7%, dok je učešće Microsoft-ovog Windows Phone OS-a porastao na 3,8%. Teško da tržišni udeo RIM-a  može tako brzo pasti.

Ako gledamo globalno, učešće RIM kompanije na tržištu mobilnih telefona je palo na 4,8%, dok se učešće Windows Phone OS-a popelo na 3,5%. Ako se nastavi trend i jedne i druge kompanije, Microsoft će prestići RIM u novembru ove godine. IDC kompanija kaže da će učešće mobilnih telefona sa Windows Phone platformom čak i prestići tržišni udeo Apple-ovog iOS-a i iPhone-a do 2016. godine.

Ali moraćemo sačekati još nekoliko meseci. Tek onda će se videti pravo stanje na tržištu (kad izađe i Windows Phone 8, BlackBerry 10 i iOS 6, dok je Jelly Bean već izašao). Šta vi mislite, koji će biti najbolji OS u narednoj godini?

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments