LENOVO i EMC započeli važno strateško partnerstvo

Kompanija Lenovo i korporacija EMC objavile su danas da su započele veoma važno strateško partnerstvo koje će poboljšati poziciju kompanije Lenovo, kada su u pitanju standardni serveri i skladištenje podataka. Takođe, značajno će biti prošireno prisustvo korporacije EMC u Kini i drugim ključnim, visokorazvijenim tržištima. Od ovog novog partnerstva se očekuje da podstakne inovacije i dodatna istraživanja i razvoj na polju tržišta serverima i sevisima za skladištenje podataka.

Ovo je veoma važno strateško partnerstvo dveju moćnih i uspešnih kompanija:

  • Prvo, kompanija Lenovo i korporacija EMC stvorile su program za razvoj tehnologije servera koji će ubrzati i povećati mogućnosti kompanije Lenovo u segmentu industrijskog standarda servera x86. Kompanija Lenovo će predstaviti ove servere na tržištu i oni će vremenom biti ugrađivani u EMC sisteme za skladištenje.
  • Drugo, kompanije su učvrstile odnose sa proizvođačima i prodavcima pomoću kojih će kompanija Lenovo obezbediti svojim kupcima vodeća EMC rešenja za skladištenje podataka, u početku samo u Kini, a vremenom i na drugim tržištima kako budu razvijali svoje poslovanje u oblasti servera.
  • Konačno, korporacija EMC i kompanija Lenovo planiraju da određena sredstva i resurse iz sektora lomega poslovanja korporacije EMC implementiraju u novi zajednički poduhvat koji će omogućiti da sistemi Network Attached Storage (NAS) budu korišćeni i u malim i srednjim preduzećima.

Saradnja sa korporacijom EMC je samo još jedan korak na našem putu da nastavimo da unapređujemo naše poslovanje u oblasti računara i da postanemo lideri u PC-plus eri, rekao je Jang Juanđig, predsednik i generalni direktor kompanije Lenovo. Ovo partnerstvo će nam pomoći da u potpunosti ostvarimo strategiju koja je u vezi sa PC plus erom, i kao krajnji rezultat, kao doprinos našem već stabilnom poslovanju, ojačaćemo još više naše poslovanje u sektoru servera i sistema za skladištenje podataka. Korporacija EMC je savršeni partner koji nam može pomoći da u potpunosti i dugoročno realizujemo planove koje imamo u PC plus eri.

Joe Tucci, predsednik i generalni direktor korporacije EMC, izjavio je: „Zajednički poduhvat sa kompanijom Lenovo predstavlja veliku mogućnost za korporaciju EMC da značajno proširi svoje prisustvo u Kini, uzbudljivom i veoma važnom tržištu, a vremenom da ga proširi i na ostale delove sveta. Kompanija Lenovo je jasno pokazala sposobnost da primeni svoje značajne resurse i stručnost, ne samo prilikom osvajanja tržišta , već i prilikom upravljanja glavnim segmentima tržišta. ”

U ovom partnerstvu, kompanija Lenovo će uložiti novac, dok će korporacija EMC priložiti određena sredstva i resurse Iomega. Kompanija Lenovo će u novoj zajedničkoj kompaniji imati većinski udeo. Formiranje zajedničke kompanije podleže uobičajenim procedurama sklapanja poslovanja, obuhvatajući regulatorna odobrenja, i očekuje se da će sve biti završeno do kraja 2012 .

Prihodi poslovanja ovog novog partnerstva neće biti obuhvaćeni u prihodima kompanija u tekućoj fiskalnoj godini.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top