Svaka čast gospodine Yang Yuanqing

CEO (Chief executive officer) je veoma odgovorna funkcija, ali je i funkcija gde se mnogo zarađuje. Uzmite, npr, preminulog Steve Jobs-a, koji je po meni najbolji CEO u istoriji. On je od kompanije, koja je bila na ivici bankrota, napravio kompaniju koja je broj 1 u svetu tehnologije. I za to stvarno treba i dosta iskustva, volje, ali i znanja. Svaki CEO uvek dobija bonuse zbog dobrog rada i zbog poboljšanja celokupnog poslovanja u kompaniji. Što je iskreno pravedno, jer ne može svako da upravlja kompanijom u dobrom smeru. Uzmite Thorsten Heins-a, na primer, CEO kompanije RIM, tvorca BlackBerry telefona.

Šta oni rade sa novcem koji dobiju? Uglavnom kupuju nova kola, nove kuće, možda nešto treće. Ali ono što me je zaprepastilo, ali i oduševilo, jeste potez Yang Yuanqing-a koji je CEO kompanije Lenovo. On je dobio bonus od 3,000,000 dolara zbog toga što je dobar u svom poslu, ali i što je povećao i profit ove kompanije, kao i prodaju.

I znate šta je uradio sa tim novcem? Podelio ga je na 10,000 delova (jedan deo iznosi 300 dolara) i poklonio ga zaposlenima koji primaju najnižu platu. Ovaj gest me je stvarno oduševio, jer se ne bi baš svako odvojio od ove količine novca i poklonio svojim zaposlenima.

Šta reći osim BRAVO LENOVO. ČESTITAM VAM ŠTO IMATE ČOVEKA VREDNOG POŠTOVANJA ZA ŠEFA :).

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top