Home Vesti Asus objašnjava zbog čega Nexus 7 nema zadnju kameru

Asus objašnjava zbog čega Nexus 7 nema zadnju kameru

by Admin

Kamere na telefonima svi koristimo, a one se sve više i više unapređuju. Pogledajte samo Nokia 808 PureView telefon. Ima kameru na kojoj bi pozavideli i mnogi profesionalni fotoaparati. Međutim i pored tolike ekspanzije kamera i unapređenja slika, Google nije u svoj novi tablet stavio zadnju kameru, iako ona postoji na svim mogućim tabletima. Svi su mislili da je to urađeno zbog smanjenja cene, što jeste (sa jedne strane), ali postoji još jedan razlog.

Asus, tvorac Google Nexus 7 tableta, je odgovarao na pitanja potrošača u vezi tableta, ali se jedno pitanje ponavljalo iznova i iznova – Zašto nema kamere na zadnjem delu tableta? I zbog toga, oni su dali veoma opširan odgovor.

Kako kaže Asus, kamera nije uključena u hardver tableta delom da bi se smanjila cena, ali glavni razlog zbog čega ona nije stavljena je taj što Asus nije hteo da stavlja kameru lošijeg kvaliteta, jer se kamera ne stavlja samo da bi ona tu bila. Ako se stavlja, ona mora biti korisna i veoma dobra, a ne osrednjeg kvaliteta. Isto tako navodi da korisnici slabo koriste zadnju kameru na tabletima, sa čime se i ja slažem. Za takvu cenu, Nexus 7 korisnici moraju da shvate da ovo nije toliko veliki kompromis.

Da li vi koristite vašu kameru? I ako da, koliko često?

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

3 Komentari
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
alexandar
alexandar

PRVO NE SERITE DA PURE VIEW-U MOGU DA ZAVIDE PROFESIJONALNI FOTOAPARATI. GDE STE VIDELI DA TELEFON SLIKA BOLJE OD FOTOAPARATA OSIMM AKO APARAT NIJE NEKO GOVNO ZA 5000????!!!!!!!!!!!!!!!

vrabaccc
vrabaccc

Iskreno pogledao sam slike Nokia 808 i moram reci da sam stvarno ostao bez reci! slike su neverovatne i zapanjujuce ciste i ostre. To da li je bolja od profesionalnih fotoaparata ,ne znam, ali da je proizvodi bolje slike od ovih point and shoot uredjaja ,definitivno jeste. Naravno da se ne moze bukvalno porediti sa profesionalnim fotoaparatima koji kostaju 5000 eura ali se donekle moze takmiciti sa nekim od njih. Isto tako mislim da to sto je napisano da bi i profesionalni fotografi hteli takvu kameru , mislim da je to bilo receno samo da se docara koliko je ta kamera stvarno dobra. 🙂

E sad da odgovorim na pitanje: mislim da kamera na tabletu i nije potrebna nesto puno (bar ne zadnja) jer poznajem nekoliko njih sto poseduju tablet i kazu da je jedva i koriste. Ja je isto tako ne bi skoro ni koristio…pre bi uzeo digitalac pa uslikao sta hocu. Definitivno zelim ovaj predobar gadget za sebe i verovatno cu ga i kupiti cim nadjem gde se prodaje po ceni objavljenoj od strane Asus-a sto je 190$ za 8gb i 250$ za 16gb model. Za sada jedino sam video da ima za 250$ da se kupi od samo 8gb 🙁