Home Vesti SSD diskovi će biti standard za 5 godina

SSD diskovi će biti standard za 5 godina

by Admin

Ukoliko želite da iskusite veću brzinu vašeg računara, pokušajte da zamenite vaš standardni hard disk (HDD) sa novim i bržim solid state diskom (SSD). Ako to uradite, videćete da je razlika enormna. Doduše, samo jedna stvar sprečava da novi i brži SSD diskovi budu standardni i primarni diskovi u računarima, a to je njihova cena. Osim cene, koja je za 3-4 puta veća od običnog hard diska sa istom memorijom, tu je problem i sa memorijom, jer ne možete ušetati u najbližu radnju i tražiti SSD od 1TB ili više. Oni postoje, ali su VEOMA retki. Međutim, to se polako menja jer cena ovih diskova svakog dana pada. I ostaje pitanje, za koje vreme će ovi diskovi postati popularniji?

Sajt Digitimes misli da ćemo svi koristiti SSD memoriju u narednih 3-5 godina umesto HDD diskva. Možda neće oni sami kupovati te diskove, ali ukoliko budu kupovali nove računare, oni će već biti deo hardvera računara.

Ako pogledamo cenu iz prošle godine u ovo vreme i sadašnju cenu SSD diskova, ona je prepolovljena, i više nego prepolovljena, dok je cena HDD-a skočila za duplo, otkad je Tajland zadesila velika poplava u oktobru 2011. godine. I dalje postoji velika razlika između HDD-a i SSD-a, iste memorije, u ceni, ali se ona sve više topi. Cena za gigabajt kod SSD-a je oko 0,8 dolara, dok je cena HDD-a za gigabajt 0,09 dolara. Ali za 5 godina, biće potpuno drugačija situacija.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments