MeeGo inženjeri startovali novu kompaniju

Pre nekoliko dana su inženjeri MeeGo platforme iz Nokia kompanije dali otkaz u toj kompaniji nakon 12 godina rada. Danas su napravili novu kompaniju, koja se zove Jolla, i koja je fokusirana na oživljavanje MeeGo platforme koja postoji u Nokia N9 telefonu. I Nokia želi da im pomogne u tome, jer su im poklonili dosta patenata da dodaju svojoj kompaniji.

Nije kristalno jasno koji su patenti dati, ali sigurno bi se, bez tih patenata, MeeGo platforma teže razvijala. Sada kada Jolla ima u vlasništvu te patente, MeeGo platforma bi trebalo da počne polako da se razvija bez straha od tužbi.

Kako kaže Jussi Hurmola, osnivač ove kompanije, Jolla ima dobru i otvorenu vezu sa Nokia kompanijom, što pokazuje da Nokia ispunjava ono što je obećala – da će pomagati zaposlenima, koji se sporazumno rastanu sa kompanijom, da startuju svoju kompaniju. A to je sve deo Nokia Bridge projekta koji je napravljen da pomaže zaposlenima.

Iako se još ne zna kad bi se mogao pojaviti uređaj sa MeeGo platformom (ovom novom), nagađa se da se neće čekati duže od kraja 2012. godine .

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top