Prvi Windows 8 tablet od kompanije Lenovo

Još jedan Windows 8 tablet. Nakon Acer-a i Asus-a, verovatno ste mislili da će ta 4 tableta biti dovoljna. E pa pogrešili ste. Lenovo je ušao u tablet trku na ovogodišnjem Computex sajmu. Razlika između Lenovo kompanije i ostalih proizvođača jeste to što se Lenovo nije fokusirao na tablete dok ostali proizvođači jesu, tako da je ovo sasvim nova kategorija za Lenovo.

Ovaj tablet, što možete videti na slikama ispod, neće još biti u prodavnicama još skoro i još nema ni ime. Ali ipak sam saznao neke specifikacije posle pretraživanja interneta. Evo čisto da ubacim moje mišljenje, mislim da će se ovaj tablet zvati Lenovo ThinkPad 250 (ovaj broj sam lupio) :).

[nggallery id=22]

Dizajn, ali i materijali koji su korišćeni u ovom tabletu, onemogućavaju i prljanje ali i ogrebotine. Po onima koji su držali tablet u rukama, kažu da nije težak i da je tanak samo 9,7mm. Što se tiče procesora, verovatno ima Intel Clover Trail procesor, koji bi trebao da ima brzinu iznad 1,4GHz. Očekuje se da baterija traje oko 10 sati. Ekran je veličine 10,1 inč i ima rezoluciju od 1366 x 768 piksela, što predstavlja neki standard u Windows tabletima ove veličine. Zadnja kamera ima 8 megapiksela, dok je prednja ograničena na 2 megapiksela. Ima portove za micro-HDMI kao i dock konektor, što govori o dodatnoj opremi koja bi trebalo da pristigne uz ovaj tablet.

To je sve za sada, a ako hoćete više da vidite, pogledajte snimak ispod.

[viddler id=da289af w=600 h=300]

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top