Home Vesti Novi Acer Windows 8 tableti

Novi Acer Windows 8 tableti

by SovaDmen

Kao što sam već spomenuo, Computex sajam je počeo. I kao što se očekivalo, na ovogodišnjem Computex sajmu je prikazano dosta Windows 8 tableta i laptopova, a po svemu videći, sigurno nećemo biti razočarani sa njima. Acer je prvi predstavio svoja dva uređaja, a zovu se Iconia W700 i Iconia W510.

Prvi tablet ima ekran većih dimenzija od standardnih i sa svojih 11,6 inča ima i rezoluciju od 1920 x 1080 piksela, što predstavlja full HD rezoluciju. Displej podržava input od svih 10 prstiju, a dizajn je takav da omogućava da se ovaj tablet drži ili u portret modu ili u landscape modu i dok ga držite, a i dok ga stavite u odgovarajući dock, gde se nažalost povećava debljina tog tableta, ali onda dobijate još tri USB 3.0 porta, a ne gubite Thunderbolt i micro HDMI port jer se nalaze na tom dock-u. Sam tablet ima dosta portova kao što su Thunderbolt, micro HDMI, USB 3.0 i ulaz za punjač sa leve strane, sa donje su dva zvučnika, crvena zvučnika, koji lepo idu uz sam dizajn, a sa desne strane se nalaze dugmad za regulisanje zvuka, dugme za zaključavanje i otključavanje i ulaz za slušalice. Kamera od 5 megapiksela se nalazi pozadi, ali je home ili Windows dugme napred, kao i prednja kamera. Na vrhu postoje i dva otvora koji služe za izbacivanje toplote koju ovaj tablet napravi.

[viddler id=816f4f5b w=600 h=300]

Iconia W510 ima ekran veličine 10,1 inč, što predstavlja nešto manji ekran od W700 tableta, ali za razliku od ekrana prethodno opisanog tableta, ovaj displej ima IPS panel. W510 ima dizajn sličan Asus-ovom Transformeru, sa jednom razlikom – ekran se može rotirati za 295 stepeni, tj tastatura ne mora biti ispod ekrana, već može biti iza ekrana, što predstavlja idealno rešenje prilikom gledanja filmova. Dock na ovom tabletu produžava trajanje baterije na 18 sati (dock ima sopstvenu bateriju, slično transformeru). Na ovom tabletu postoji manji broj portova nego na W700, ali vam ništa neće faliti. Sam tablet nema USB port, ali dock ima i to USB 2.0, što je lošije nego kod prvog tableta koji ima USB 3.0. Isto tako postoji i micro-USB, HDMI port, mesto sa SIM karticu, kao i za microSD karticu. Tablet i dock su veoma tanki i lagani i nude dosta dobar odaziv, kao i performanse.

[viddler id=d54c5646 w=600 h=300]

Ali što se tiče i performansi i cene, još ništa nije rečeno, ni za jedan ni za drugi tablet. Ali za sada pogledajte ove tablete i recite da li vam se sviđaju.

Preporučujemo

Leave a Comment