Slike nalazača (lopova) iPhone-a svuda po internetu

Da li vam se nekad desilo da izgubite telefon? Ili da li ste nekad našli telefon koji je neko već izgubio? I u jednom i u drugom slučaju, morate biti pažljivi da vas ne zadesi ova neobična situacija.

Mesec dana nakon što je Katy McCaffrey izgubila svoj iPhone (ili joj je neko ukrao) na krstarenju na kojem je bila prošlog aprila, počela je da primećuje čudne slike na Photo Stream aplikaciji na svom desktopu. Ona je počela da gleda te slike, pa čak i da ih stavlja na Facebook. A znate čije su te slike bile? Od čoveka koji joj je našao (ili ukrao) iPhone. Album gde se nalaze te slike je nazvala „Avanture ukradenog iPhone-a“.

Čovek koji joj je napravio te slike, očigledno ne zna da postoji ova mogućnost, odnosno Photo Stream, na iPhone-u, tako da je on konstantno slikao slike sa tim uređajem, a te iste slike su se u istom trenutku prikazivale na računaru ove žene.

Ona je stavila čak i opis ovog albuma gde je napisala: „Ovo je Nelson. Nelson trenutno poseduje moj ukradeni iPhone, a ovo su slike koje je on slikao sa mojim ukradenim iPhone-om“. Tako da reč upozorenja za ljude koji gube telefone: Stavljajte ih na sigurno mesto gde ne mogu da vam ukradu telefon.

Ali očigledno je da, nakon ovog događaja, moram i upozoriti i ljude koji nađu (ili ukradu) smartfonove: Prvo se podučite svim aspektima smartfonova, pre nego što krenete da koristite nađeni telefon (ili da ukradete). Jer ćete, kao što će i Nelson, žestoko nagrabusiti.

Katy je poslala ove slike kompaniji koja je organizovala krstarenje, da bi oni mogli naći tog čoveka preko spiska putnika,  kao i opis celog ovog događaja, ali se još ne zna kako će kompanija odgovoriti. Sve u svemu, jedna priča koja može služiti svima kao primer.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top