Nova Xperia linija dobija Android ICS

Novi telefoni kompanije Sony, tj nova Xperia linija, čije je ime lakše za jednu reč – Ericsson, dobija update na Android 4.0 OS, poznatiji kao Ice Cream Sandwich. Iskreno, razočaravajuće je to što novi telefoni iz Sony kompanije ne dolaze sa preinstaliranim Android ICS-om, ali srećom, oni koji kupe ovaj telefon ne moraju dugo čekati za update.

Kako je rečeno na oficijalnom Sony forumu, update će doći krajem maja ili početkom juna. Bilo je spekulacije da je lansiranje novog Android OS-a odloženo za jun/jul, ali to nije istina. Evo šta je rečeno na oficijalnom Sony blogu:

Xperia S is planned to get ICS somewhere around late May/early June. That’s what’s been said and that’s still what we’re sticking to. Any other dates (such as “June/July”) is just speculation.

The roll out is, as always, gradual and will not happen over night for all phones. Some phones might get the update in late May whilst other will get in mid June etc.

Ovo znači da još malo morate podneti Gingerbread, ali isto tako Sony izbacuje update na starije Xperia telefone, na one iz 2011 godine. Najduže čekanje i za nove Xperia telefone, ali i za one stare, neće preći mesec dana.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top