Da li će nova platforma uskoro izaći?

Još u januaru, Samsung je rekao da planira da spoji svoj Bada OS sa open-source platformom koja se naziva Tizen. Tu platformu je Korejska kompanija napravila sa Intel-om. Ali tek nakon nekoliko meseci, možemo videti telefon koji stvarno radi na toj platformi. Ova platforma podržavaće aplikacije i igrice od Bada platforme i obrnuto.

Ovaj klip, koji se nalazi ispod teksta, je, kako bi ljudi rekli, „kostur“, tj ovo je tek prvi prototip ovog novog OS-a. Ovaj prototip se nalazi u telefonu koji ima dvojezgarni ARM procesor od 1,2 GHz, ekran od 4,3 inča koji ima HD rezoluciju (1024 x 720 piksela) i dve kamere (nazad i napred), ali ne postoji aplikacija za kameru sa kojom bi se iskoristile ove mogućnosti (to vam govori u kojoj je fazi razvoj ove platforme).

UI Tizen platforme jeste neka mešavina bada OS-a i Samsung-ovog TouchWizz UI koja se nalazi na Android telefonima. Sve najbitnije aplikacije su napravljene sa HTML +5, i kako možete videti sa snimka, ima samo jedno fizičko dugme na prednjoj strani ekrana, a to je home dugme, kao što imaju i ostali telefoni od Samsung-a.

Još se ne zna kad će se završiti razvoj ove platforme, ili da li će ona uopšte biti dostupna za javnost. Šta vi mislite o ovom prototipu?

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top