Šta to Huawei sprema?

Kineski proizvođač mobilnih telefona Huawei je izjavio da radi na istraživanju i razvoju novog senzora pokreta u svojim smartfonovima i tabletima. To je senzor sličan kao i u novim Sony Xperia telefonima, tj ne morate dodirivati ekran ukoliko želite da uđete u igricu ili da promenite ekran itd. U najnovijem intervjuu genralni menadžer za severno-američko istraživački i razvojni centar je rekao da je ta kompanija fokusirana na jednu interesantnu tehnologiju i pretvara ih u nešto uzbudljivo. Tokom svog istraživanja, Huawei je sakupio 15 petabajta eksperimentalnih podataka.

Osim što radi na ovim senzorima pokreta, Huawei takođe, zajedno sa CERN-om, razvija i servis za skladištenje u oblaku (cloud service) koji će biti dosta jeftin. Genralni menadžer John Roese je rekao da će ta kompanija nuditi bezgranično bekap skladištenje, ali da će naplaćivati kad je taj bekap iskoristi. On je rekao da je ovo novi način, ali i efikasniji, za zaradu i da će dati sve od sebe da ovo proradi.

Ali, senzor pokreta i skladištenje u oblaku je dovoljno da ovo bude veoma interesantna tema i dosta iščekivana, ali da li će Huawei to moći da izvede? Ostaje da vidimo.

 

Izvor: ComputerWorld

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top