Home Vesti NVIDIA je objavila novu grafičku kartu

NVIDIA je objavila novu grafičku kartu

by Admin

Kao što sam pisao pre nekoliko dana, NVIDIA je na svom sajtu napisala „It's coming“. Danas je taj rok, koji je bio obelezen sa satom koji otkucava unazad, gotov. NVIDIA je objavila što je imala i to je izazvalo dosta priče na festivalu igrica u Šangaju koja je još u toku.

NVIDIA je objavila novi proizvod koji ima oznaku GeForce GTX 690 i u svom harveru ima dva Kepler GPU čipa koji su veličine 28 nm. Ova grafička karta je pobila prethodnu koju je NVIDIA izbaila, a to je GTX 680, i preuzela je tron u gejmerskom svetu kao najbolja i najbrža grafička karta.

Spoljašnji okvir je napravljen od trivalentnog aluminijuma koji je presvučen hromom, ali se nalazi legura od magnezjuma oko ventilatora za smanjivanje buke i povećanog hlađenja. Ono što pomaže u hlađenju ove grafičke karte jesu dve komore koje služe za izbacivanje toplog vazduha i ventilator koji se nalazi na sredini.

Zbog svega ovoga, ova grafička karta će koštati oko 1,000 dolara i izlazi 3-ćeg maja. NVIDIA tvrdi da će jedna GTX 690 grafička karta raditi za oko 4dB tiše od prethodnika i moći da podrži skoro duplo više frejmova po sekundi od GTX 680 grafičke karte. Jačina ove grafičke karte će se testirati na igri koja je najmerodavnija za ocenjivanje jačine i brzine grafičke karte, a to je Crysis 2. Svi koji su igrali ovu igru znaju koliko je teško povećati detalje, efekte, a da vam pritom ne usporava igrica. Ali NVIDIA je rekla da se uz pomoć ove karte, sva podešavanja mogu staviti na Ultra i da će igra raditi brzinom od 57,8 fps (frejmova po sekundi).

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments