Home Vesti Huawei možda radi na novim Microsoft telefonima

Huawei možda radi na novim Microsoft telefonima

by Admin

Huawei, kineska kompanija, je jedna od najvećih kompanija u Kini, ali i na svetu za proizvodnju mobilnih telefona i tableta, je navodno angažovala oko 70 inženjera za neki projekat. Koji je to projekat, ne zna se, ali se nagađa da rade na dva Windows 8 telefona, ali i Windows tabletima.

Prvi Windows telefon bi trebalo da ima specifikacije i hardver kao i sadašnji njihov najbolji Android telefon (Ascend P1). Ali najbolja komponenta tog telefona bi trebalo biti cena, jer će ona biti u prodaji bez ugovora oko $315. A drugi telefon bi trebalo da ima veliki ekran, veći od 4 inča. I tu informacije prestaju.

Takođe, kao što sam spomenuo, oni bi trebalo da naprave Windows 8 tablet sa LTE 4G konekcijom. Ali se ne zna da li će Kineski proizvođač u svoj hardver ubaciti Intel-ovu x86 ARM arhitekturu. Microsoft pravi svoju verziju Windows 8 RT pravljenu specifično za ARM procesore.

Windows 8 je najvažniji projekat Microsoft-a, jer on treba da objedini sve platform na kojima radi Microsoft Windows. Dosta proizvođača hoće da proizvodi Windows telephone, ali i dalje je ta platform iza iOS-a i Androida.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments