Home Vesti Google Drive je izašao

Google Drive je izašao

by Admin

Google Drive, o kojem sam već pisao, je lansiran i dostupan za rad. I kao što se očekivalo, taj servis je sličan Dropbox servisu za cloud skaldištenje. Onaj deo što se najviše unapredio jesto Google Docs, servis pomoću kojeg Google parira Microsoft-u u Office programu. Naravno, sad osim što postoji desktop aplikacija, postoji i mobilna aplikacija koja dopušta da skinete dokumenta na vaš Android telefon.  Ali isto se mogu sinhronizovati fajlovi „offline“, što nije moglo ranije sa Google Docs pre ovog, nazovi, update-a.

Google govori o njihvoj Drive usluzi kao „evoluciju dokumenata“. Ali zato što je nov servis, dolazi sa nekoliko novina. Više se ne dobija 1 GB slobodnog prostora besplatno, već  5 GB slobodnog prostora, ali za više prostora se mora i platiti. Plaća se 5$ za 20 GB prostora, 20$ za 80 GB i to ide sve do 16 TB. Ovaj URL http://drive.google.com vam može detaljno pokazati i izmene i neki tutorijal pomoću kojeg možete detaljno saznati kako se radi sa ovim servisom. Možete naći aplikaciju čak i u Web radnji Google Chrome-a.

Prvo je izašla Android aplikacija (logično), ali se i iOS aplikacija sprema polako.Ona pruža bolji UI (user interface), i dodaje opcije za lakše nalaženje novih fajlova ili zajedničkih fajlova. Isto tako se mogu dosta lakše i jednostavnije tražiti kontakti i drugi korisnici. Jedna razlika u ovoj Android aplikaciji i onoj od pre jeste da u onoj od pre se nijsu mogla skidati dokumenta niti stavljati.

Možete skinuti ovu aplikaciju sa Google Play Store-a, ali postoje i verzije i za MAC i za PC korisnike.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments