Home Vesti Laptop računari: za svakoga po nešto

Laptop računari: za svakoga po nešto

by Admin

Ovo nisu nove vesti, već želim da vam pomoću ovog posta skrenem pažnju na, ukoliko ste mislili da u skorije vreme kupujete računar, laptop računare koje vredi gledati prilikom kupovine. Ovo su računari koji su sklop cene, performansi i kvaliteta. Dobićete i link gde možete videti laptopove, na sajtovima preduzeća, o kojima vam budem pričao. Ova 4 laptopa su dosta povoljni za naše uslove i imaju solidne performanse. Ukoliko vas interesuje još neki model ili skuplji laptop, obratite mi se u komentarima ispod, reći ću vam moje mišljenje.

HP 635 A6F29EA Grey

Ovaj laptop je idealan za poslovne ljude, i nezahtevne korisnike, kojima ne treba neka jaka mašina da bi na njoj mogle raditi najnovije igrice i neki jaki programi. AMD dvojezgarni procesor ima brzinu od 1,65 GHz i to govori da nije toliko brz i da se na njemu ne mogu pokretati jake igrice. Ima RAM memoriju od 4 GB i proširivo je do 8 GB što govori koliko dobro taj računar podnosi količinu otvorenih aplikacija, tj može istovremeno biti otvoren i word, i neki pretraživač i muzički plejer, a da ne primetite zastajkivanje u radu. Hard disk od 320 GB je dosta veliki i na njega se može staviti dosta podataka koji su vam potrebni. Težina računara od 2,5 kg nije velika, pa se može lako nositi svuda gde vam je laptop računar potreban. Detaljnije možete videti ovde.

Lenovo G570 59316410

Računar ovog kalibra i ove cene se može klasifikovati kao neki hibrid između posla i zabave. Procesor je dvojezgarni Intel Pentium, jačine  od 2,1 GHz. Kada se spoji ovaj procesor sa 2 GB RAM memorije koliko ovaj laptop ima, može se reći da je to solidan laptop, ali više za posao i rad na računaru nego za igrice. Ali dobro je to što je RAM memorija proširiva do 8 GB, jer ukoliko se pojača ta memorija, ovaj računar postaje ozbiljna mašina i za igranje igrica. Sa Intel grafičkom kartom, odnosno sa Intel Graphics Media Accelerator HD2000, igranje igrica, kao i rad na jačim programima postaje lak i brz. Cena za ovaj kvalitet nije velika, ali će se morati doplatiti ukoliko želite više RAM memorije. Ako vas još nešto zanima, pogledajte na ovom linku.

Dell INSPIRON 15 M5110 AMD

 

Ovaj Dell računar je sličan prethodnom Lenovo laptop računaru, i po ceni i po kvalitetu, ali u nekim je stvarima malo bolji, u nekima malo lošiji. Dell Inspiron ima procesor kojem se može overklokovati brzina, tj ima brzinu procesora od 1,8GHz, ali ukoliko vam zatreba malo više brzine, možete prebaciti u Turbo mod i onda će brzina biti 2,4 GHz. Ali AMD Radeon HD grafička karta je lošijeg kvaliteta nego Intel HD, kao što ima Lenovo, tako da nije toliko podoban za igranje igrica, dok je za rad na nekim zahtevnijim programima moguć, ali malo sporiji nego na prethodnom računaru. Takođe je na ovom računaru veći i hard disk tj HDD ima 640 GB slobodnog prostora dok prošli model ima 500 GB. Ovo vam govorim da bi ste videli razliku malu u performansama, kad je već cena ista. Ali pogledajte i sami. Ovo je link od tog računara.

HP Pavilion g7

Iskreno rečeno, ovo je moj favorit. Sad i ja na neki način tražim odgovarajući laptop za moje potrebe. Znate kako, student sam, pa mi iskreno i ne trebaju neki laptopovi sa mnogo jakim grafikama i sa nekom ubistvenom brzinom. Ali ovaj računar mi je prvo zapao za oči zbog cene i veličine ekrana. Teško se uopšte može naći solidan laptop sa ekranom od 17,3 inča da košta manje od 90,000 din. Ali eto, ovaj je iskreno rečeno po meni najbolji od prosečnih računara, jer se dobija 6 GB RAM memorije i plus 750 GB prostora za skladištenje na hard disku. Procesor je Intel Core i5 od 2,4 GHz, ali bez obzira na brzinu procesora, kvalitet je presudan, jer je nova linija procesora, tj Core i3, i5 i i7, dosta brža od bilo koje brzine na običnim dvojezgarnim procesorima. Isto tako, ekran je visoke rezolucije od 1600 x 900 piksela i to govori da je tekst veoma dobar i da se može lako videti sve na ekranu. Jedino što me nervira je grafička karta AMD Radeon HD, koja na papiru izgleda solidno, ali u praksi se nije baš pokazala najbolje. Ali je dovoljno dobra da na njoj radi brzo fotoshop, adobe premiere pro, menadžer, PES i VirtuaTennis. Meni je dovoljno. Ovaj računar detaljnije možete videti ovde.

Za sada to bi bilo to, ali još ću pričati i o laptopovima,  o all-in-one desktop računarima, tabletima i o gedžetima koje možete koristiti uz ove računare (miševi, tastature, gamepad-ovi, itd). Ako imate još neki predlog, recite u komentarima.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments