Home Vesti Kvalitet kamere se više ne meri megapikselima, kaže HTC

Kvalitet kamere se više ne meri megapikselima, kaže HTC

by Admin

HTC je objavio One liniju telefona, koji imaju i kvalitetnu građu i najnoviji Android OS koji pomaže da ovi telefoni stvarno budu najbolji na tržištu. Pošto su, posle objave novog Nokiinog telefona PureView, svi počeli da pričaju o kamerama na mobilnim uređajima, i HTC se bacio na razvoj sočiva kamere, i to se da videti kod nove One linije, gde neće samo stavljati sve veći broj megapiksela, već će stavljati kvalitetnija sočiva i unapređivati generalni kvalitet kamere. To je sve lepo objasnio Bjorn Kilburn, potpredsednik strategije razvoja.

HTC je ubacio ImageSense softver u sva tri One telefona, tj u HTC One S, One V i One X, koji ne samo da dozvoljavaju korisnicima da slikaju veoma brzo, već i kontroliše jačinu blica u zavisnosti od svetlosti koja postoji u sobi. Kilburn je rekao da je svetlost najbitnija kod fotografije, i to se vidi po novim telefonima, jer pri razvoju kamera na tim telefonima najviše se obraćala pažnja na pitanja „kako“ i „gde“ se prave fotografije. Kilburn je isto tako rekao da politka kompanije se promenila i neće više gurati sve više i više megapiksela u svoje uređaje, već će se fokusirati na razvoj sočiva da bi pružili korisnicima mogućnost da u zableže svaki svoj lep trenutak uz pomoć kamere.

Sve je to rečeno kvalitetom kamere na One seriji telefona, jer očigledno je da će, kao što je Kilburn rekao, svaki korisnik moći veoma brzo zabeležiti sve trenutke sa ovom kamerom koja pravi slike na svakih 0,7 sekundi. Impresivno, stvarno impresivno.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments