Profit Microsoft-a – da glava zaboli

Microsoft je objavio svoj profit za prva dva kvartala ove godine i prijavljuju neke rekordne cifre, koje niko nije očekivao. Kažu da su povećali svoje prihode za 6% u odnosu na prošlu godinu i sad iznose 17,41 milijardu dolara i 6% povećanje u operativnim prihodima, tj to iznosi 6,37 milijardi dolara.

Ako bismo razložili ovaj prihod, videćemo da 4,57 milijardi dolara dolazi od Server & Tools-a, 5,81 milijarda dolara dolazi od Poslovne Divizije (gde spada i Microsoft Office), 4,62 milijarde dolara od Windows OS-a i Windows Live-a i 707 miliona dolara od Online usluga – i sve one se povećavaju za od 4% do 14%.

Jedna divizija koja je pretrpela gubitke je Zabava i Uređaji (Entertainment and Devices), koja je opala za 16% u odnosu na prošlu godunu, ali opet donosi prihod od 1,62 milijarde dolara. Za ovakav slab rezultat Microsoft krivi slabo tržište konzola, ali im je drago jer je Xbox 360 prvi na listi najprodavanijih konzola već 15-ti mesec za redom. Jedino što nisu spomenuli jesu prihodi od njihovih pametnih telefona, tj Windows phone OS-a, ali ja mislim da tu imaju gubitke i da neće objaviti te cifre sve dok ne krenu i tu da stiču profit.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top