Home Vesti Sony SmartWatch

Sony SmartWatch

by Admin

Ok, sad postoje smart telefoni, i svi znamo za njih. I dosta proizvođača ih i pravi, ali šta ako bi smo napravili neki drugi smart uređaj, a da nije telefon ili tablet? E Sony je napravio jedan takav uređaj. Kao što naslov kaže, to je sat, smart sat. On je još odavno najavljen, ali nije se mogao kupiti. Danas on ide u prodaju, nažalost prvo u Americi za oko 150$, dok će ova narukvica, koja može biti raznih boja, prodavati za 20$. Ali doći će ona i kod nas, sigurno.

I zašto je ovaj sat poseban, toliko da ga zovemo smart sat? Pa zato što se može upariti preko Bluetooth-a na vaš smartfon koristeći jednu aplikaciju sa Google Play Store-a, ali ako koristite ovaj sat sa Sony ili SonyEricsson uredjajem, ta aplikacija dolazi preinsalirana. Ovaj sat isto vam dozvoljava da čitate mejlove, poruke i postove na društvenim mrežama. Ali broj tih aplikacija se sve više povećava, sad ih ima negde oko 60.

Kako sam čuo, ali, nažalost, nisam testirao, ta gumena narukvica koja košta 20$, veoma je udobna za nošenje. Ima OLED ekran od 1,3 inča. Može da posluži kao telefonska kamera, da pozove nekoga iz vaše liste kontakata, ali vam za to treba Bluetooth slušalica, i ima sposobnost da nađe izgubljeni telefon, a možete i pregledati slike sa vašeg telefona (koliko je praktično gledati slike na 1,3 inčnom ekranu, to je već neka druga priča, ali to je jedna od opcija). Može i poslati brzu poruku, ako ste u žurbi, kao na primer: I'm busy, What's up?. Znam, znam na engleskom je, ali šta će te, barem i ima ovu opciju. Nadam se da se može i uređivati, pa da sami napišemo šta hoćemo. E sad, da li to vredi 150$ (ili kod nas će biti 130-160 eura)? To vi najbolje znate.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

4 Komentari
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Dexy

interesuje me gde ima da se kupi kaiš za ovaj sat, dobio sam na nekoj nagradnoj igri ali bi da dam ženi, pa bi da joj kupim roze kaiš.
Hvala

Golub
Golub

Odlicno za puskice 🙂