Kina: Android ili iOS

Prema najnovijim podacima firem iz Pekinga, Analysis International, Android je najzastupljeniji smartfon u Kini. Google-ov OS u Kini, u 2011-toj godini, iznosi 68,4% tržišta, što je za 100% više nego u 2010-oj godini kad je bilo 33,6%. iOS je na trećem mestu sa 5,7% tržišta, dok je, začudo, Symbian na drugom mestu sa 18,7%, što uopšte nije loš rezultat za Nokiu.

Možda je razlog ovakvog lošeg rezultata iOS-a i Apple-a, to što Apple nije dozvolio da iko drugo prodaje njihove uređaje sem njih i mobilnih operatera u Kini, China Telecom i China Unicom. Ali, kao što sam rekao, Apple-ov iPhone se može kupiti kod tih mobilnih operatera, ali i online, preko njihovog sajta.

iPhone se smatra statusnim simbolom u Kini, ali pošto nije bilo spoljnih promena između novog 4s modela i starog 4 modela, Kinezi ne vide razlog da kupuju novi telefon od Apple-a.

Ranije je jedna internacionalana brokerska firma predvidela da će Apple prodati oko 40 miliona iPhone-ova u Kini. Ali pravo pitanje trenutno je koliko je tih telefona stvarno prodato?

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top