Home Vesti Nokia izbacuje update za 701, 700 i 603 uređaje

Nokia izbacuje update za 701, 700 i 603 uređaje

by Admin

Nokia je jutros izbacila svoj update koji mogu preuzeti korisnici tri telefona, koja sam naveo u naslovu ovog posta. Ovo je update koji sadrži nekoliko novih karakteristika, pa je Nokia taj svoj update nazvala sramerno sa tim – Feature Pack 1. Ovaj broj 1 kaže da je to samo prvi update, i da će Nokia izbaciti još update-ova.

Taj novi update, na ova tri uređaja, povećava brzinu tih uređaja za 30%, tj sa 1GHz na 1,3GHz, što podrazumeva da će ovi uređaji imati dosta brži rad nego do sada. Ali i tu ima caka. Kako kaže sajt All About Symbian, ovo povećanje će koristiti malo više baterije nego ranije, ali da to kranji korisnici neće puno ni primećivati.

Štaviše, dobićete nekoliko novih widget-a, ali najbolji su: mehanički sat, widget za praćenje skidanja podataka sa interneta, mali muzički player, on/off kontrolu interneta i još dosta toga. Drugi widgeti će biti dostupni u zavisnosti koji software imate instalirano,  a to su Lync, maps, paces nearby, weather i još dosta toga.

Multitasking je isto poboljšan, sad svaku aplikaciju možete uživo pratiti, dok ste u meniju za multitasking. Isto tako je i meni poboljšan, imate novih aplikacija, ali i notifikacije su dobile mali update.

Dolby Headphone i Dolby Digital Plus tehnologije će dobiti korisnici ovih telefona, što će poboljšati i slušanje muzike na ovom uređaju, ali isto i gledanje filmova. Sajt All About Symbian kaže da je razlika dosta uočljiva i da će dosta ljudi imati bolje iskustvo pri slušanju muzike, ali da će se ta razlika najbolje videti pri gledanju filmova.

Ovaj novi update ne može proći bez i bez novog pretraživača. Dobijate novu verziju pretraživača, odnosno verziju 8.2 koja donosi bolju podrđku za HTML5 i još tosta sitnih update-ova za svoj interfejs. Taj pretraživač je imao, u jednom testu koji je vršen, oko 226 web poena, dok je pretraživač pre update-a imao 164 web poena.

Kao što sam rekao, ovo je samo prvi update, i biće ih još, ali će biti dostupan u fazama, što znači da ne dobijaju svi u isto vreme ovaj update, nego će proći vremena dok svi ne dobiju FP1 za svoj uređaj. U novim uređajima će taj software update doći i preinstaliran, ali nažalost, prve generacije Symbian 3 uređaja, kao što je Nokia N8 neće uopšte dobijati update.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments