Home Vesti Ko pobeđuje na tržištu tableta?

Ko pobeđuje na tržištu tableta?

by Admin

Crni petak (Black Friday), koji traje nekoliko dana u decembru svake godine, je vreme kad cene svih proizvoda u Americi padnu i za 70%. Osim odeće, obuće, parfimerije, hrane itd., cene elektronskih uređaja takođe padaju. Trenutno najzanimljivije tržište, među elektronskim uređajima, je tržište tableta gde je Apple ubedljivo vodio. Međutim, zbog oštre konkurencije Android tableta, to vođstvo polako, ali sigurno, jenjava.

Kad analiziramo broj prodatih uređaja u toku poslednjeg (trećeg) kvartala, prodaja Apple-ovih tableta, iPad tableta, je opala za oko 14% u odnosu na prethodni kvartal. Samsung ASUS i Amazon su jedni od kompanija čiji se udeo u tržištu tableta dosta povećao. Međutim, ako posmatramo po operativnim sistemima, a ne po kompanijama, Android tableti zauzimaju 44% prodaje u trećem kvartalu, dok prodaja iOS tableta zauzima 55%. Tako da, ako se i sledećeg kvartala ponove ovi rezultati, odnosno da prodaja Apple tableta opada (ali ne verujem zbog novog iPad Mini tableta), Android bi mogao vrlo lako preuzeti vođstvo.

Osim iPad Mini tableta, Apple je krajem trećeg kvartala predstavio i iPad 4 tablet. Ta dva dodatka iPad liniji tableta mogu pomoći Apple-u da ostane na vrhu, ali pojavom jeftinih, a neverovatno dobrih Android tableta, neće dugo ostati na vrhu. Barem ne sa cenama tableta koje oni furaju.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments