Home Vesti Predstavljen najbolji tablet Archos kompanije

Predstavljen najbolji tablet Archos kompanije

by Admin

Ko kaže da se ne može napraviti dobar, a jeftin tablet. Archos, kompanija koja proizvodi veoma jeftine tablete dosta slabije snage nego konkurencija, je obajavila da će uskoro početi sa prodajom novog 80 Cobalt tableta. Taj tablet ima impresivne specifikacije, a poznavajući Archos, cena neće biti veća od 250 dolara sigurno.

A što se tiče specifikacija, složićete se, one su dosta dobre za tablet ovog ranga. On ima ekran veličine 8 inča sa rezolucijom od 1,024 x 768 piksela i podržava 1080p video playback. Procesor ima dva jezgra i radni takt od 1,6GHz, 1GB RAM memorije i 8GB interne memorije koja je proširiva sa microSD karticom do čak 64GB. Kamera mu je slabija strana, jer glavna kamera ima rezoluciju od samo 2 megapiksela, dok prednja kamera ima VGA rezoluciju.

Težina od 480g je nešto veća od proseka, kao i debljina od 12mm. Međutim, ne može sve biti idealno, zar ne? Verzija Android platforme nešto starija, odnosno dolazi sa preinstaliranom Ice Cream Sandwich platformom. Videćemo kako će se ovaj tablet boriti sa konkurencijom, odnosno sa Nexus 7 tabletom, kao i sa Amazon Kindle Fire HD uređajem.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments