Home Vesti CEATEC 2012: Fujitsu predstavio Gaze Detection tehnologiju

CEATEC 2012: Fujitsu predstavio Gaze Detection tehnologiju

by Admin

Ako ste ikada poželeli da možete da upravljate računarom samo tako što ćete gledati u ekran dok on obavlja čitav posao za vas, izgleda da smo korak bliže ostvarenju tog sna. Ljudi iz kompanije Fujitsu osmislili su novu tehnologiju pod nazivom Gaze Detection Tehnology i predstavili je na CEATEC 2012 izložbi u Japanu.

Ova tehnologija omogućiće PC korisnicima da kontrolišu pojedine funkcije računara uz pomoć svojih očiju. Sve što je potrebno jeste da korisnik gleda u određenom pravcu, a Gaze Detection senzor će utvrditi šta on zapravo želi da njegov računar uradi. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, skrolovanje pomoću miša ili kucanje tastera na tastaturi postaće prošlost, jer će korisnici moći da skroloju i pretražuju jednostavno – pogledom.

Ovo zvuči kao prilično dobra ideja, a tvorci su mislili i na one čije se oči brzo zamaraju od gledanja u ekran kompjutera, pa su omogućili isključivanje ove funkcije. Ipak, Gaze Detection je svakako dobar podsticaj za one koji žele i moraju da ostanu budni na poslu.

Gost autor: Marina Petrović, IT Box

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments