Tethered Jailbreak za iOS 6 dostupan

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Najnoviji update novog Apple mobilnog operativnog sistema – iOS – je izašao. Novi iOS 6 ima dosta poboljšanja u odnosu na prošli OS, ali i neke mane. Najveće mane ovog OS-a su nedostaci Google mapa i YouTube aplikacije. Međutim, uvek se može naći način kako da se one vrate, a to je preko jailbreak-a.

Redsn0w je napravio jaibreak ali samo za starije iOS uređaje – one sa A4 procesorom unutra. Doduše, ovaj jailbreak je tethered, ali je opet dostupan. Razlika između tethered i untethered jailbreak-a je u paljenju uređaja. Naime, iOS uređaj sa untethered jailbreakom se može resetovati, paliti i gasiti u bilo kom trenutnku, dok se uređaj sa tethered jailbreak-om može upaliti samo ukoliko je priključen preko USB-a na računar.

Ipak, preporučujem da ne uradite update na iOS 6 dok ne izađe untethered jailbreak, jer je ovaj, iako funkcionalan jailbreak, u početnoj fazi. Pa ukoliko ne želite da vaš telefon postane beskoristan, bolje sačekajte.

A za one nestrpljive, evo uputstva za ovaj jailbreak (NAPOMENA – OVO RADITE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST):

1. Priključite vaš iOS uređaj preko USB-a i preuzmite iOS6 preko linkova navedenih na ovom sajtu za vaš uređaj. Nakon toga uradite update na vaš iOS uređaj (preko iTunes-a).

2. Preuzmite softver za jailbreak na vaš Windows ili Mac operativni sistem

3. Ekstraktujte foldere iz zip fajla na poznatu lokaciju na vašem računaru (PC ili Mac računaru)

4. Pokrenite Redsn0w.exe fajl. Morate biti admin na vašem Windows računaru. A ako pokrećete ovaj softver sa Mac računara, uradite sledeće: Ctrl, pa kliknete na ikonicu i izaberete Opet iz menija. Trebalo bi da se otvori prozor kao na slici ispod.

5. Kliknite na Extras opciju i izaberite IPSW fajl koji ste preuzeli iz prvog koraka.

6. Pratite uputstva na ekranu da bi ste pokrenuli DFU mod – držite Home dugme 5 sekundi, pa onda ne puštajući Home dugme, stisnite i dugme za uključivanje istovremeno kad i Home dugme i držite oba dugmeta 15 sekundi, i nakon toga pustite Home dugme i nastavite da držite dugme za uključivanje. I to je to. Međutim, zapamtite da ukoliko vam se iOS uređaj ugasi, jedino ga možete upaliti prilikom priključivanja na računar.

7. Cydia aplikacija neće odmah biti dostupna. Morate se malo pomučiti za nju. Za ovaj korak, ako ste na Mac OS-u, možete koristiti Terminal ili preuzmite SSH program, kao što je WinSCP, za Windows.

– Zabeležite IP adresu vašeg uređaja
– Neka vaš uređaj bude konektovan na PC ili Mac računar. Ukucajte sledeće:

– ssh root@<zabeleženu IP adresu ukucajte ovde>

– Kad ovo uradite, program će vam tražiti šifru za root. Ukucajte: alpine
– Kada bude ovaj korak gotov, ukucajte sledeće:

–  wget -q -O /tmp/cyinstall.sh http://downloads.kr1sis.net/cyinstall.sh && chmod 755 /tmp/cyinstall.sh && /tmp/cyinstall.sh

Kada ovo završite, uređaj će se resetovati i imaćete Cydia ikonu na vašem home ekranu. Jailbreak gotov.

Iskreno, ovo nisam radio i neću dok ne izađe untethered jailbreak, ali ukoliko odradite ovo, recite mi kako radi. Opet, ponavljam, ovo radite na sopstvenu odgovornost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×