Skype je ubacio mogućnost slanja video poruka

Prošlog decembra je promena u Skype-ovom “terms of service” dokumentu nagovestila ubacivanje nove karakteristike u taj servirs. Ta karakteristika je konačno dostupna i omogućena je na iOS i Android uređajima (za desktop verziju ne znam). Radi se o slanju video poruka od jednog ka drugom korisniku.

Međutim, ima jedna mala začkoljica – ova karakteritika nije omogućena u svim zemljama, već samo u određenim, kao što su SAD, Velika Britanija, Francuska, Španija i ostale velike zemlje. Ukoliko živite u tim zemljama, i čitate ovaj tekst, znajte da možete slati video poruke preko Skype-a.

Samo moram jedno razjasniti. Video poruke su drugačije od video poziva. Video poziv se uspostavlja i jedan korisnik vidi drugog u realnom vremenu, dok jedan korisnik može poslati video poruku drugom korisniku koji ne mora biti online, ali će videti tu poruku kad se uloguje u svoj nalog na Skype-u. Nadam se da sam razjasnio.

Android Video Message

Kad dobijete update, moći ćete slati video poruke, do tri minuta dužine, svojim kontaktima. Naravno, premium korisnici (oni koji mesečno plaćaju), će moći poslati neograničen broj poruka koje nikad neće biti obrisane, što nije slučaj sa korisnicima koji ne plaćaju. Mi, koji ne plaćamo, ćemo moći isto tako slati video poruke, ali će one biti brisane nakon određenog perioda. Što se tiče dužine poruke, to nije objavljeno, ali će, sigurno, ta dužina biti manja.

Da li vi koristite Skype? Ako ne, koji VoIP servis koriste?

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top