Jolla demonstrira njihov Sailfish OS zasnovan na MeeGo OS-u

Dosta se priča o novom Sailfish OS-u, kompanije Jolla, koji je zasnovan na MeeGo operativnom sistemu Nokia kompanije. Već smo videli jedan video koji pokazuje kako izgleda taj novi OS, ali sada možemo videti kako taj OS izgleda na samom telefonu.

Kad je predstavljena konačna verzija MeeGo OS-a na Nokia N9 telefonu, svi su mislili da će on biti jedan od najboljih operativnih sistema za mobilne uređaje. I jeste, ali kako je vreme prolazilo, MeeGo je ugašen, ali se pojavljuje novi Sailfish OS koji se zasniva na tom OS-u. Na snimku ispod videćete dosta sličnosti sa interfejsom MeeGo platforme, ali sa nekim malim razlikama. Na MeeGo platformi se dolazilo do glavnog menija, a posle i do otvorenih aplikacija prevlačenjem prsta sa leve na desnu stranu ekrana. Sad je to malo promenjeno i to se obavlja vertikalnim putem. Ovo je jedna od glavnih razlika i ima ih još, ali ne toliko puno da možemo da kažemo da su ovo dva totalno različita OS-a.

Iskreno rečeno, ne bih da vam govorim šta se radi u ovom videu, sami pogledajte i zaključiute da li je ovaj OS zanimljiv ili nije. Ako mene pitate, meni je veoma zanimljiv. Novi OS Jolla kompanije stvarno sjajno izgleda, mada mislim da ovo nije konačna verzija i da će taj OS pretrpeti još dosta promena dok ne bude konačno gotov.  I da, da ne zaboravim, hardver (telefon) uz ovaj OS će doći negde sledeće godine. Takođe, imajte strpljenja za čoveka koji predstavlja novi OS, ali ne ume da poseče nokte.

[viddler id=8eae5613 w=600 h=350]

A ako ste kojim sličajem zaboravili, pogedajte prvi snimak Sailfish OS-a.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top