Home Vesti ZTE objavio 1080p telefon – Nubia Z5

ZTE objavio 1080p telefon – Nubia Z5

by Admin

ZTE je konačno predstavio svoj flagship uređaj, nazvanu Nubia Z5. Ova kompanija je dosta dugo radila na njemu i trudila se da on bude što je moguće bolji, a iskreno mislim da su uspeli. Uređaj je klasifikovan kao Android telefon sa full HD displejem, odnosno sa 1080p rezolucijom. Kao što ste mogli primetiti, sada svaki veći proizvođač ima telefon sa ovolikom rezolucijom ekrana, osim Samsung-a. ZTE je lansirao običnu verziju sa kućištem od aluminijuma, ali za zahtevnije korisnike tu je i naprednija verzija, sa kućištem od titanijuma.

Kao i drugi 1080p modeli, na ekranu veličine 5 inča je gustina piksela veoma velika, preko 440ppi, što je za više od 100ppi više od Apple-ovog retina displeja. Osim savršenog ekrana, ZTE pokreće i četvorojezgarni Qualcomm Snapdragon S4 Pro procesor kome pomaže 2GB RAM memorije. ZTE je ubacio i 32GB interne memorije gde možete skladištiti slike od glavne kamere koja ima rezoluciju od čak 13 megapiksela (naravno, osim slika, i ostale multimedijalne sadržaje). ZTE je ubacio i bateriju koja ima kapacitet od čak 3,000mAh u telo tanko samo 7,6mm.

ZTE hoće da bude primećena i na zapadnom tržištu, što je i postigla. ZTE kompanija je već poznata na tržištu sa nekoliko dosta zanimljivih modela, ali Nubia Z5 dolazi kao šlag na tortu. Zato što postoje dve verzije ovog telefona (aluminijumska i titanijumska), različite su i cene. Aluminijumska će imati cenu od 550 dolara, a titanijumska čak 1,300 dolara.

nubia-z5-launch

nubia-z5-hands-on2012-12-26-8

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments