Home Vesti Kako će se kretati tržitšte tableta do 2016?

Kako će se kretati tržitšte tableta do 2016?

by Admin

Tržište tableta je trenutno tema o kojoj dosta ljudi priča, ali će uskoro baš to tržište postati tema priče velike većine ljudi. ICD, kompanija za istraživanje tržišta, je juče podnela izveštaj u kom su predstavljena predviđanja tržišta tableta. Po tom izveštaju iPad mini će povećati prodaju tableta na 122,3 miliona primerka u 2012. godini, umesto 117,1 milion koliko se isprva mislilo.

Taj rast neće uskoro stati, odnosno neće stati narednih 7 godina. IDC očekuje da će 172,4 miliona tableta biti prodato u 2013. godini i oko 282,7 miliona u 2016. godini. Te cifre su spekulativne, jer se ne zna šta sve nose naredne godine, kakvi će biti procesi proizvodnje, do koje granice će nas tehnologija odvesti.

Ono u čemu se svi slažu jeste da će u budućnosti tableti biti lakši, tanji, brži i, što je najbitnije, jeftiniji. Ono što očarava kupce tabletima jeste neverovatani proizvodi IT kompanija kao što su Google, Amazon, Apple, Samsung, Asus i ostali.

Međutim, to nije sve što je IDC predvideo. Po slici ispod možete videti kako će se kretati odnosi na tržištu tableta do 2016. godine. Ono što je najzanimljvije jeste to da, iako su trenutno iOS i Android tableti najviše zastupljeni u rukama kupaca, Windows tableti bi trebalo da se smanje njihovo učešće na tržištu. Neću vam govoriti šta i kako će se kretati ovo tržište, imate sliku :D.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments