Home SoftveriAplikacije Šta su u stvari SoundHound i Shazaam

Šta su u stvari SoundHound i Shazaam

by Admin

Fan Facebook stranice Tehnoloid sajta, koji je potpisan na toj društvenoj mreži kao Viktor Bozzola, je dao svoje mišljenje o dve verovatno najpopularnije aplikacije za pronalaženje muzike. Sa njim se i ja slažem, jer te aplikacije, koje je on opisao, koristim svakodnevno (pogotovo za pesme koje se puštaju nakon završetka filma). Pročitajte njegovo mišljenje i biće vam sve jasno.

Čujete pesmu koja vam je poznata i želite da je imate u svom plejeru, ali ni predstavu nemate ko je izvođač i kako se ona zove? Te probleme rešavaju dve aplikacije: SoundHound i Shazam!

Nekada su se ti servisi zasnivali tako što je SMS-om slat zvučni zapis u servis koji je predodređen za prepoznavanje i onda je taj servis, preko SMS-a,  slao vama, na isti način, naziv pesme i ime izvođača. To je, naravno, bio mnogo sporiji način, ali danas kako su telefoni postali dosta pametniji, postoje aplikacije koje rade isti posao samo brže, jeftinije i na svim mobilnim platformama. Postoje dve proverene i kvalitetne aplikacije koje prepoznaju muziku, a to su SoundHound i Shazam. Po meni je SoundHound bolji i privlačniji, jer je živopisan, ali ni Shazam nije daleko. Pritiskom na određeno polje unutar aplikacije, ona, nakon slušanja dela neke pesme, upoređuje pesmu koju sluša sa pesmama iz svoje digitalne biblioteke. Kao povratnu informacija dobija se naziv izvođaca, pesme i albuma. Takođe, ove aplikacije daju opcije za kupovinu te pesme, pronalazenje numere na YouTube-u, nude traženje stihova preko pretrazivaca i još pregršt drugih opcija.

 

Gost autor: Viktor Bozzola

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments