Home Vesti Finansijski rezultati za treći kvartal 2012. Telenor kompanije

Finansijski rezultati za treći kvartal 2012. Telenor kompanije

by Admin

Prihodi kompanije Telenor Srbija u trećem kvartalu ove godine iznose 11,347 milijardi dinara, što je povećanje od 10,7 procenata u odnosu na isti period prošle godine.

Broj pretplatnika dostigao je 3,25 miliona, što je porast od 3 odsto u odnosu na treći kvartal 2011. Kapitalni troškovi smanjeni su gotovo za polovinu u odnosu na isti period prošle godine nakon završetka modernizacije mreže početkom ove godine.

„Telenor Srbija i dalje beleži rast prihoda i nastavlja da učvršćuje poziciju na tržištu, uprkos nepovoljnom makroekonomskom okruženju i izuzetno  jakoj konkurenciji. I dalje smo odlučni u nameri da našim korisnicima ponudimo još brže, sigurnije i pouzdanije usluge i planiramo da nastavimo sa novim ulaganjima u našu mrežu“, kaže Erlan Neten, izvršni direktor finansija.

U trećem tromesečju 2012. godine, Telenor grupa ostvarila je prihod od 25,253 miliona norveških kruna, što predstavlja organski rast od 3 procenata. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA)  iznosi 8,8 milijardi norveških kruna dok je EBITDA marža 35 odsto, a protok operativne gotovine 5,5 milijardi norveških kruna. Zahvaljujući Telenorovim konsolidovanim poslovnim aktivnostima, ova kompanija je povećala svoju korisničku bazu za 11,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine i sada broji 149 miliona pretplatnika na 11 tržišta.

Izvor: Represent Communications

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments