Ericsson predstavio WebRTC brauzer za mobilne uređaje

Ericsson Research predstavio je prvi brauzer za mobile uređaje sa podrškom za WebRTC, nazvan „Bowser“. WebRTC je tehnologija zasnovana na istraživanjima i radu koji sprovode organizacije World Wide Web konzorcijum i Internet Engineering Task Force (IETF). Ove organizacije teže uspostavljanju standarda, interoperabilnog pristupa audio-video komunikaciji u relanom vremenu u brauzerima bez potrebe za instalacijom dodatnih plugin-ova.

Kristofer Dovstam, vođa istraživačkog tima u Ericsson Research-u, ti povodom rekao je: „Smatramo da je WebRTC veoma značajan deo budućih komunikacijskih rešenja u našoj industriji i drago nam je što će programeri širom sveta moći da probaju probnu verziju našeg  brauzera sa podrškom za WebRTC“.

Ericsson Research je aktivno uključen u proces standardizacije WebRTC-a kroz razvijanje prototipa implementacije novog standarda. Sa Bowser-om, programeri konačno mogu da počnu da eksperimentišu sa audio i video funkcionalnostima u realnom vremenu u mobilnim veb aplikacijama.

Bowser je već dostupan u vidu besplatne aplikacije koja se može preuzeti za iPhone, iPad i Android platformu.

Izvor: Chapter 4 Communications Consulting

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top