Home Vesti Nokia objavila nove budžetske smartfonove – Asha 308 i ASha 309

Nokia objavila nove budžetske smartfonove – Asha 308 i ASha 309

by Admin

Nokia je objavila dva nova člana Asha porodice – Asha 308 i Asha 309. Ova dva telefona, za razliku od prethodnih verzija Asha telefona, su fokusirana na pretraživanje interneta sa svojom super brzim i novim pretraživačem. Oba uređaja su identična i po specifikacijama i po dizajnu, stim što Asha 308 ima dva slota za SIM karticu, dok Asha 309 samo jedan.

Kako kaže Nokia, Asha 308 i 309 su najjeftiniji telefoni sa kapacitivnim ekranom. U Americi, cena ovih uređaj bi trebalo da bude oko 99 dolara (u skobodnoj prodaji), ali se još čeka oficijalna infromacija što se tiče cene.

Oba uređaja će imati, kao što sam rekao, novu verziju Nokia Xpress pretraživača, koji bi, u teoriji, trebalo biti brži i efikasniji za oko 90% prilikom pretraživanja. Međutim, čudno je to što je Nokia izabrala da izostavi 3G konekciju i da ovi uređaju dobiju samo 2G konekciju, ali je dobro to što Asha 308 i 309 nude WiFi. Imaju WQVGA ekran veličine 3 inča.

Uređaji će imati radio, zvučnik i mesto za memorijsku microSD karticu do 32GB memorije. Dolazi i sa 40 premijum EA igara i sa integracijom sa društvenim mrežama, kao što su Facebook i Twitter.

Šta mislite o ovom telefonu? Da li bi ste ga kupili?

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments