Nova YouTube aplikacija će biti dostupna za iOS

Apple je najavio da će totalno izbaciti Google usluge sa najnovijeg iOS-a. Međutim, Google je izbacio novu YouTube aplikaciju za iPhone i iPod Touch uređaje na kojoj, po njihovim rečima, rade nekoliko meseci, odnosno otkad je Apple najavio da novi iOS neće podržavati standardnu YouTube aplikaciju. Nova aplikacija je veoma fluidna i urađena je po istom kodu kao i Google+ za iOS.

Google YouTube aplikacija je slična Android YouTube aplikaciji, ali ima nekoliko zanimljivih karakteristika. Kao prvo, može se prevući prstom preko ekrana (bilo kog ekrana) i na taj način otkriti sve kanale koje pratite. Google je, takođe, unapredio iskustvo gledanja YouTube videa i dodao share dugme koje iskorišćava iOS integracije sa društvenim mrežama.

Postoji još sitnih poboljšanja, ali je treće najveće poboljšanje došlo u opciji za pretragu. Naime, sada je uključena i intuitivna pretraga, što ranije nije bila mogućnost. Prilikom ukucavanja prvih slova u reči, izaći će padajući meni gde ćete dobiti nekoliko mogućnosti za odabir dalje pretrage YouTube snimaka.

Korisnici iOS uređaja kao što su iPod Touch ili iPhone će biti prvi koji će moći da koriste ovu aplikaciju (pogledajte na App store, možda je već stigla). Nažalost, korisnici iPad tableta će morati malo sačekati, jer aplikacija za YouTube na tablete još nije završena.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top