Home Vesti Napadnut GoDaddy, milioni sajtova oboreni!

Napadnut GoDaddy, milioni sajtova oboreni!

by Admin

Članovi poznate hakerske grupe Anonymous u poslednje vreme izvršili su brojne napade visokog profila, a čini se da je poslednja na listi žrtava poznati hosting gigant GoDaddy. Prema prvim izveštajima, GoDaddy je napadut od strane Anonymous člana koji se na Twitter – u predstavlja kao AnonymousOwn3r, a kao rezultat napada navodi se da su milioni sajtova oboreni.

Uticaj napada, međutim, nije ograničen samo na sajtove koje hostuje GoDaddy, već su pogođeni i oni sajtovi čiji su domeni registrovani preko GoDaddy – ja. Izgleda da je razlog to što je cilj napada DNS koji povezuje domene koje hostuje GoDaddy sa serverima, uključujući i spoljne servere. Pored sajtova, i svi e-mail nalozi koje hostuje GoDaddy su takođe oboreni.

Prema rečima AnonimousOvn3r, Anonymouse kao grupa ne stoji iza napada, već je on (ili ona) napad izveo u ličnom svojstvu sa ciljem da razotkrije bezbednosnu ranjivost web domaćina. GoDaddy je u međuvremenu tvitovao sa svog zvaničnog Twitter naloga da je dobro upoznat sa situacijom i da radi na njenom rešavanju u što kraćem roku.

Gost autor: Marina Petrović, IT Box

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments