Western Digital najavljuje najtanji eksterni disk sa USB 3.0

Popularni proizvođač hard diskova najavio je novi 500GB My Passport Edge disk za PC i Mac računare. PC drajv je svega 0,5 inča debljine, dok je Mac drajv, upakovan u metalno kućište, čak i tanji, debljine svega 0,4 inča. Poredeći ove dimenzije sa popularnim pametnim telefonima, Mac drajv je jedva nešto malo deblji od Apple – ovog iPhone 4S. Pored tankog dizajna, diskovi su i poprilično lagani i ne teže značajno više od bilo kog smartphone-a. Oba diska dolaze opremljena sa USB 3.0 interfejsom koji omogućava brzi transfer podataka.

PC verzija My Passport Edge diska ima neznatno drugačiji dizajn, svetlo sive je boje i ima prepoznatljivi patern tamno sivih krugova oko logoa kompanije. PC verzija diska dolazi sa Western Digital – ovim SmartWare softverom koji omogućava korisnicima da postave automatsko pohranjivanje podataka u cilju oporavka istih ako hard disk “padne”. Verzija diska od 500GB obuhvata trogodišnju garanciju Western Digital-a, a cena mu je 109,99 dolara.

Mac verzija My Passport Edge diska dizajnirana je da se uklopi u Apple – ovu liniju proizvoda, crne je boje sa aluminijumskim slojem na ivicama. I ova verzija diska dolazi sa tri godine garancije, a cena je 119,99 dolara. Obe verzije mogu se ipak kupiti i po nešto nižoj ceni koristeći “Where to Buy” funkcionalnost na sajtu Western Digital-a.

Gost autor: Miloš Petrović, IT Box

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top