Home Vesti Samsung predstavio prvi Windows Phone 8 telefon

Samsung predstavio prvi Windows Phone 8 telefon

by Admin

I konačno je oficijalno, Samsung je prva kompanija koja je prikazala svoj Windows Phone 8 telefon. On se zove ATIV S. Već se govorilo o specifikacijama tog telefona i ispostavilo sa da su neke bile tačne, odnosno da ima HD Super AMOLED displej veličine 4,8 inča, dvojezgarni procesor ograničen na 1,5GHz i dve kamere – prednja ima rezoluciju od 1,9 megapiksela, dok zadnja ima 8 megapiksela.

Microsoft je već objavio novi Windows Phone 8 telefon od Samsung-a malo pre njegovog predstavljanja, rekavši da je tanak 8,7mm, ima 1GB RAM memorije i da će doći u dva modela koja će se razlikovati po internoj memoriji – jedan sa 16GB, a drugi sa 32GB, a možete je dodatno proširiti sa microSD karticom. ATIV S pokreće i baterija od 2,300mAh. Telo ovog telefona je napravljeno od brušenog aluminijuma, Gorila stakla koje se nalazi napred i postoji fizičko „home“ dugme sa prednje strane telefona umesto kapacitivnog. Kvalitet građe je, po meni, impresivan.

Samsung još nije objavio ni cenu uređaja ni dostupnost, ali će sigurno objaviti to u neko dogledno vreme. Isto tako, ne znamo ništa o softveru koji će biti u ovom telefonu, tj da li je Samsung ubacion nešto svoje ili je softver vanila Windows Phone 8, ali čim saznam ja, saznaćete i vi :).

 

 

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments