Home Vesti Glasine oko novog Nokia Windows Phone 8 telefona

Glasine oko novog Nokia Windows Phone 8 telefona

by Admin

Proteklih nekoliko nedelja se moglo videti solidan broj leak-ova i glasina o novom Windows Phone telefonu iz Nokia kompanije. Međutim nisam o njima hteo da pišem, jer iskreno, da li vas zanimaju glasine od neproverenih izvora? Mene ne, pogotovo zbog toga što će Nokia već 5. septembra prikazati svoje Windows Phone 8 telefone. Ali evo da sumiram šta se govorkalo proteklih nekoliko nedelja.

Neke glasine kažu da će se Nokia Phi (tako će se zvati) Windows Phone 8 telefon imati ekran veličine 4,7 inča (kao Galaxy SIII) i da će imati OLED displej, najbolji na tržištu. Međutim, zbog toga što će imati OLED displej, baterija će se trošiti kao voda u pustinji. Ali zbog velikog kapaciteta baterije, moći će izdržati jedan dan (pri normalnoj upotrebi).

Dizajn koji će Phi imati će biti sličan dizajnu Lumia 800/900 telefona, što je veoma dobra stvar, jer je dizajn tih telefona, po meni, savršen, ali da će biti tanji. Cena bi trebalo da bude oko 930 dolara u maloprodaji, ali će se sigurno smanjiti nakon dva – tri meseca na oko 650 dolara. Jeftiniji će biti kod operatera, ali se pitam koliko će li biti kod naših.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments