Home Vesti I Sony izbacuje televizor sa ekranom od 84 inča

I Sony izbacuje televizor sa ekranom od 84 inča

by Admin

LG je ovjavio u sredu da će prodavati 4K Ultra HD televizor veličine 84 inča u Severnoj Americi i Evropi u septembru, ali izgleda da će taj televozor dobiti konkurrenciju, jer i Sony ima keca u rukavu. Očekuje se da IFA sajam u Berlinu bude pun iznenađena, jer će svaka kompanija predstavljati nove proizvode. Među tim proizvodima jeste novi Sony televizor sa veličinom ekrana od 84 inča i rezolucijom od neverovatnih 4096 x 3072 piksela, kaže CNET. Da napomenem sledeće – LG 4K Ultra HD televizor će imati rezoluciju od 3840 x 2160 piksela na istoj veličini, što znači da će novi Sony televizor imati veću gustinu piksela, a samim tim i bolju sliku.

Rezolucija Sony televizora daje četri puta veću rezoluciju nego standardna „full HD“ 1080p rezolucija. Očekuje se da neće imati panel sa pozadinskim osvetljenjem, već sa osvetljenjem sa strane, što bi trebalo da smanji debljinu televizora i da će se zvučnici moći uklanjati po želji.

Kako CNET prenosi, dizajn bi trebao da bude u retro stilu sa modernim linijama. Ne znam šta to znači, ali ću videti novo Sony-evo čudo kada ga predstave.

Međutim, ono što će najverovatnije kočiti prodaju tih televizora jeste njegova cena. Kako itbox kaže, novi LG televizor bi trebalo da košta oko 20,000 evra. Znam, mnogo. Mada svaka roba ima svog kupca. Druga stvar koja bi mogla da koči prodaju tog televizora jeste njegova rezolucija. Malo koji filmovi (možda nijedan) neće iskoricisti punu rezoluciju ekrana, tako da ćete možda čak imati bolju sliku na televizoru sa manjom, full HD, rezolucijom (koji košta i do 100 puta manje) nego na ovom televizoru..

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments