Home Vesti HP ima ogromne gubitke u trećem tromesečju

HP ima ogromne gubitke u trećem tromesečju

by Admin

HP je upravo objavio podatke koji se odnose na zaradu u trećem tromesečju ove godine. Po informacijama koje sam video, HP je pretrpeo neto gubitak od čak 8,85 milijardi dolara. Jaoj. Objavili su da je neto prihod iznosio 29,7 milijardi dolara, dok su prošle godine imali neto prihod od 31,8 milijardi dolara u trećem tromesečju i 30,1 milijardu u poslednjem tromesečju (na kraju godine).

Veliki gubitak ove kompanije može se može pripisati smanjenju HP-ovih poslovnih usluga i smanjenju prodaje desktop računara, kaže Reuters. HP je imao i 1 dolar zarade po akciji, dok je predviđeno da će imati 0,98 dolara, što donekle govori da nije sve tako crno. Meg Whitman, CEO ove kompanije, kaže da je gubitak ovog tromesečja veliki zbog toga što se firma još nije privikla na teške uslove i ekonomsku krizu.

HP je još uvek u ranim fazama višegodišnjeg preokreta i pravimo velike pomake uprkos teškim uslovima, kaže Meg Whitman. Tokom trećeg tromesečja napravili smo važne korake i fokusiramo se na strateške prioritete, upravljanje troškovima, organizacionu promenu i poboljšanje bilansa. Nastavićemo da radimo naš posao i radićemo ga što bolje možemo.

Ono što je najviše pogodilo ovu kompaniju jeste to što se njihov prihod, od ogranka kompanije koji se bavi proizvodnjom ličnih računara (PC-jeva), smanjuje za 10% iz godine u godinu. Prihodi od desktop računara su pali za 6%, dok je prihod od prodaje notebooka pao za čak 12%.

Ovo je bila loša godina za sve, osim za Lenovo i Acer, koji su uvećali svoj posao i povećli prihod za onoloko za koliko se prihod drugih kompanija smanjio. To je posledica velikog prisustva na tržištu Azije. Pored ove dve kompanije koje snabdevaju azijsko tržište, HP, pa i Dell inc., nemaju šta da traže.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments