Home Vesti Arheolog pronašao izgubljene piramide koristeći Google Earth

Arheolog pronašao izgubljene piramide koristeći Google Earth

by Admin

Da li ste gledali filmove o Indiana Jones-u? Bože, šta ja pričam, naravno da jeste. Mogu da se kladim da je većina vas mislila: kako je to super, ići širom sveta, videti lepe pejzaže, ići iz jedne avanture u drugu, pronalaziti blago itd. Međutim, arheolozi u to vreme su morali tako raditi jer nisu imali pogodnosti koje imamo mi danas. Danas, dosta nas je zalepljeno za internet i jedini način kako možemo pretražiti svet jeste preko Google Maps i Google Earth. Mada i to nije nekad tako loše.

Angela Micol, arheolog koji pretražuje preko satelita, je možda našla neotkrivene piramide koristeći Google Earth aplikaciju. Ovaj softver je besplatan i na desktop i na laptop računarima, kao i na mobilnim uređajima. A ja Google Earth jedino koristim kada tražim svoju kuću :).

Egiptolog i expert za piramide, Nabil Selim, je rekao da su ovo veoma interesantne stvari. Ove piramide rasporedom podsećaju na piramide u Gizi, koje su među najpoznatijim spomenicima starog sveta.

Ovo otkriće, preko Google Earth-a, nije toliko začuđujuće, jer je Sarak Parcak, egiptolog i UAB profesor, našao 17 piramida, 3,100 prastarih naselja i više od 1,000 grobova uz pomoć satelitskih snimaka.

Ej, mislim da sam i ja našao nešto novo :). Ne, to je opet moja kuća :(.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments