Samsung je kopirao nešto više od dizajna od Apple-a

Spor između Apple-a i Samsung-a je trenutno najveća tema o kojoj se priča poslednjih dana. Međutim, po najnovijim informacijama, Apple je priložio dokaze u kojima kaže da je Samsung kopirao i njihov TouchWizz UI od Apple-a.

Dokazi koje je Apple iskazao jesu grafičke prirode, odnosno nekoliko ikonica, koje su korišćene u Samsung TouchWizz UI, su slične Apple-ovom iOS-u. Sporne ikonice su one sa phone, kontakti, slike, muzika, podešavanja i notes aplikacija. Advokati Apple-a kažu da je ovo korišćeno za dosta Samsung telefona, kao što su DROID Charge, Epic 4G, Exhibit 4G, Galaxy Ace, Galaxy SII i Captivate. Bez obzira na čijoj ste strani, morate priznati da te ikonice dosta liče.

Ali ono što pokopava Samsung jesu dokumenta gde najviši zvaničnici te kompanije govore, u mejlovima, da je Apple iPhone lak za kopiranje. Ali i Samsung ima keca u rukavu, a on dolazi u obliku dizajna, gde su oni eksperimentisali sa tim dizajnom čak godinu dana pre nego što je Apple izbacio njihov iPhone (2006. godine).

Ali ako mene pitate, mislim da sad Apple koristi ovu situaciju i da traži dlaku u jajetu. Jer stvarno dosta telefona liče jedni na druge, a niko se ne tuži. Ono što je bitno jeste iskustvo prilikom korišćenja nekog uređaja, a ne to koliko on liči na neki drugi. Po toj logici, mogu i ja da napravim neki bezveze telefon i ako se desi da neko negde u svetu napravi sličan telefon, da ga tužim za to. Ali nema veze.

Ispod ovog teksta pogledajte slike koje predstavljaju komparaciju grafičkih elemenata iOS-a i Samsung TouchWizz UI. Da li i vi mislite da je Samsung kopirao Apple ili mislite da Apple treba da odustane od svega, da se mane sporova i da se bace na proizvodnju sledećeg telefona?

 

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top