Home Vesti Novi tablet od Samsung-a otkriven

Novi tablet od Samsung-a otkriven

by Admin

Samsung se stvarno trudi da proizvede tablete svake vrste do 10 inča. Ali izgleda da su napravili tablete sa svim mogućim veličinama, jer će verovatno početi praviti tablete veće od 10 inča. Zbog spora između Samsung-a i Apple-a, mogli smo da saznamo svakave zanimljivosti, a ovo je najnovija – Samsung pravi tablet veličine 11,8 inča koji ima naziv (za sada) P10.

Kako kaže The Verge, koji je i došao do ovih dokumenata, Samsung tablet od 11,8 inča će imati rezoluciju od 2560 x 1600 piksela, što znači da će gustina piksela biti 256 po inču. A pored toga će biti i LTE sposobna. Ovaj displej je dosta sličan retina displeju koju Apple koristi u njihovim tabletima, tako da će se Apple sigurno zakačiti za tu rezoluciju.

Ovaj tablet bi mogao biti ili sa Android OS-om ili sa Windows 8 OS-om. Međutim, pošto na slici piše da je te rezolucije Google preporučio za Android Honeycomb tablete. Samo, jedno me interesuje. Da nije tablet od 11,8 inča malo prevelik?

Samsung je već planirao da izbaci uređaj negde ove godine, tako da je moguće da čujemo još nešto o ovom tabletu, a možda ga i vidimo, na IFA konferenciji krajem avgusta u Berlinu.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments