Home Vesti Intel će praviti procesore za telefone sa Jelly Bean OS-om

Intel će praviti procesore za telefone sa Jelly Bean OS-om

by Admin

Intel je nedavno potvrdio da radi na projektu sa Google-om koji bi trebao da omogući pokretanje Android 4.1 Jelly Bean OS-a na telefonima i tabletima sa Intel Atom procesorima. Nekoliko telefona sa Android platformom i sada radi na Intel procesorima, ali trenutno na starijim verzijama Android OS-a. Dva telefona koja rade na Intel Atom procesorima su Lava Xolo X900 i Orange San Diego. Zbog toga, Intel hoće da uđe na tržište mobilnih procesora koje kontrolišu Qualcomm i NVIDIA.

Intel nastavlja blisko da radi sa Google-om zbog omogućavanja budućim verzijama Androida, uključujući i Jelly Bean, da rade na našim Atom procesorima, kaže Suzy Greenberg, portparol Intel kompanije.

Oba telefona, koji rade na Intel Atom procesorima, rade na Android 2.3 Gingerbread verziji. Ali, isto tako, korisnici tih mobilnih telefona mogu očekivati update na noviju verziju Android OS-a, a to je ICS. Nažalost, ti Xolo i Orange San Diego neće dobiti update na Jelly Bean, jer je on rezervisan samo na nove uređaje koji će posedovati neku od narednih generacija Intel Atom procesora.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments