Oppo ulazi na listu kompanija koje proizvode WP8 telefone

Microsoft uči na greškama Google kompanije. Ova kompanija je pre nekoliko dana objavila ko sve može da proizvodi telefone (i tablete) sa njihovim Windows Phone 8 OS-om, jer hoće da izbegne veliku fragmentaciju koja postoji na uređajima koji rade na Android platformi. Među kompanijama, koje mogu da proizvode hardver za WP8, se nalazi i Oppo, Kineska kompanija, koja je napravila trenutno najtanji telefon na svetu i koji radi na Android platformi – samo 6,65mm.

Ovaj proizvođač i nije toliko popularan među kompanijama koje prave telefone, ali je sa svojim Finder telefonom skrenula pažnju na sebe. Osim što je veoma tanak, ovaj uređaj ima i Super AMOLED Plus ekran, veličine 4,3 inča, dvojezgarni procesor od 1,5GHz, 1GB RAM memorije i Android ICS. Znam šta mislite – Majko moja, koliko li ovo košta? E, cena mu je najveća prednost, jer ovaj telefon, bez ugovora košta oko 350 evra. Da, samo toliko. Ali je loša vest ta što se ovaj telefon prodaje samo u Kini.

Ali da se vratimo na trenutnu vest. Priča se da je Microsoft uvideo mogućnosti ovog telefona i Oppo kompanije, što sa hardverom, što sa dizajnom, i hoće da je uvrsti u malu grupu proizvođača koji će imati ekskluzivno pravo na Windows Phone 8 platformu. Jedino je loše to što se telefon Oppo kompanije, sa WP8 platformom, neće pojaviti pre sledeće godine. Ali kad se pojavi, nadam se da će doći i u Evropu, jer bi sa tim telefonom Microsoft imao dosta veću prodaju telefona sa njihovim OS-om, nego što trenutno ima.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top