Home Vesti Apple ima veliki problem

Apple ima veliki problem

by Admin

Apple-ova radnja na iOS-u je pre nekoliko dana bila hakovana, jer je ruski haker, Alexey Borodin otkrio način kako da uzima dodatke unutar neke igrice (npr više zlata u Jetpack Joyride), a da pritom ne plati za iste. Ovo je veoma povredilo Apple, jer je na taj način izgubio prihod od kupovine tih dodataka na već besplatnim (a bogami i plaćenim) igricama. Apple je izjavio da će u najkraćem roku zatvoriti tu rupu, što je bilo pre nekoliko dana. Ta rupa u iOS-u još nije zatvorena.

Ali je Alexey otkrio rupu i na Mac App Store. Sada je Mac OS X podložan istim problemima, naravno za Apple. Ukoliko hoćete da koristite Alexey-evu metodu, morate skinuti aplikaciju koja se zove Grim Reaper, koja čuva sve kupljene aplikacije na Mac—u. Dok Apple pokušava da zatvori tu rupu u sigrnosti iOS-a, sada imaju totalno nov problem i mnogo veći. Developeri će sigurno biti nezadovoljni ovim informacijama.

Onaj kome nije žao Apple-a, neka proba da koristi ovaj exploit. Ali iskreno, sa instalacijom Instalous 5 aplikacije na moj jailbreak-ovani iPod Touch, ja već uzimam aplikacije besplatno koje se inače plaćaju. Glupo bi bilo još i ovo da radim. Pogledajte snimak ispod na koji načim možete instalirati ovaj exploit na iPad-u, ali ga možete primeniti na bilo koji iOS uređaj.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments