Novi konkurent Dropbox servisu

Online skladištenje ili kako se drugačije kaže “cloud storage” je dobio novog igrača. To nije začuđujuće, jer takvi servisi dobijaju na popularnosti i to se prvo može videti kod HTC kompanije, jer ona nudi besplatno skladištenje od 25GB na Dropbox servisu uz kupljeni One telefon.

Taj novi igrač se zove Iskon, i njihov servis se zove JUMBO. Oni su ga stvorili kao domaću konkurenciju svetskim Cloud Storage servisima kao što su Dropbox, We Transfer i Google Drive. Ova kompanija ima sedište u Hrvatskoj i još od 2006. godine oni nude ovaj način čuvanja i deljenja podataka. Ta usluga je podrazumevala besplatno slanje podataka, a kažu i da su imali mesečni protok od čak 3,3TB. To nije mnogo u poređenju sa Dropbox servisom, ali je dosta dobar početak. JUMBO ima skoro 100,000 korisnika u Hrvatskoj, ali sada proširuju svoje poslovanje i u našu zemlju.

Kakve pogodnosti nudi JUMBO?

Kao što sam spomenuo, ovaj servis je besplatan, ali kao takav ima neka ograničenja. Najveća datoteka koja se može poslati iznosi 700MB i može se samo jednom poslati, dok je broj preuzimanja ograničen (max 10 preuzimanja), kao i broj dana tokom kojih su ovi podaci dostupni (10 dana).

Međutim, uz doplati od 536 dinara mesečno, korisnicima se omogućava slanje više datoteka bilo kojeg formata do veličine od 1GB i ukupan prostor koji im stoji na raspolaganju je 50GB. Ovaj se paket zove JUMBO Box, dok je drugi paket, nazvan JUMBO PowerBox, namenjen kompanijama. Ovaj drugi paket ima veličinu skladištenja do 150GB i omogućava različite personalizacije, kao što je na primer brendiranje. Cena ovog paketa je 1,531 dinar mesečni i veličina pojedinačnog dokumenta može biti i do 2GB.

Oba paketa se mogu zakupiti na 6 ili 12 meseci uz povoljnije cene:

  • JUMBO Box: 6 meseci – 2,894 dinara; 12 meseci – 5,588 dinara
  • JUMBO PowerBox: 6 meseci – 8,084 dinara; 12 meseci – 15,616 dinara

A za više detalja, pogledajte ovde za JUMBO, JUMBO Box i JUMBO PowerBox i tarife i funkcionalnosti.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top