Na šta treba obratiti pažnju pri kupovini smartfona

Na šta treba obratiti pažnju pri kupovini mobilnog telefona:

1. Displej. Najviše vremena će vam on trebati. Isprobajte neke slike iz galerije telefona i vidite kontraste boja na tom uređaju i koji vam najviše odgovara.

2. Ekran. Dok kod prve stavke proveravate kontraste, kod ove morate proveriti odaziv ekrana. Bolje dati malo vise para na telefon (ako baš hoćete da kupuite sa ekranom na dodir), nego da se nervirate kada neće da prihvati input (dok npr kucate poruku).

3. Kamera. Znam da ja gledam kameru kod svakog telefona, jer meni, a i većini ljudi, kamera u telefonu donekle zamenjuje point-and-shoot fotoaparate. A kao što sam ranjie u nekom postu i rekao, to tržiste polako izumire zbog sve boljih kamera u telefonima.

4. Dizajn. Realno, telefone i kupujete jer vam se sviđaju. Tako da proverite dizajn telefona i da li vam dobro stoji u ruci i da li je vama lep. To je, za neke, i najbitnija stavka.

5. Brzina. Mozete ovo videti na nacin kako se ekran rotira, ili preko tranzicija sa ekrana na ekran, ali i paljenjem već nekih preinstaliranih aplikacija koje već postoje na telefonu (poželjno neka igrica).

6. Kakve internet brzine ima i da li ima dobar signal. Primarno kupujete telefon za zvanje i poruke, tako da vam me treba svemirski telefon koji ne može ni pozive da prima, a ni da salje.

7. Koliku brzinu ima procesor (to vam generalno govori koliko je telefon brz, al nije definitivni pokazatelj).

8. Zvuk. Naravno da ćete slusati muziku na svom telefonu, tako da bolje proverite zvuk tog telefona odmah, nego da kasnije shvatite da vas telefon ima opciju koja ničemu ne služi (loš zvuk, loše slusalice, loš UI muzičkog plejera itd).

Svako ima drugačija očekivanja kod kupovine mobilnih telefona, ali su ovo najbitnije stavke prilikom kupovine telefona. Proverite ove karakteristike, ali redom koji vama odgovara.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top