Home Vesti Dolaze tableti za 100 dolara/evra

Dolaze tableti za 100 dolara/evra

by Admin

Realno, krajnje je vreme bilo. Cene tableta uporno opadaju, iako su, hardverski gledano, dosta dobri. Najbolji od tih, da kažem, jeftinijih tableta jeste Nexus 7 tablet, kao i neki Prestigio Duo modeli. Međutim, uskoro bi trebalo da vidimo dosta dobre tablete, možda čak bolje od ovih, ali jeftinije. Među takvima je Asus MeMo Pad HD 7 tablet koji je, iako ne košta oko 100 evra (već 130 će koštati), veoma dobar. Možda čak moj sledeći tablet.

[sociallocker]Na primer, oni procesori koji su bili popularni pre, otprilike, godinu dana su bili, ali i ostali dosta dobri. Međutim, ako bismo poredili te procesore sa sadašnjim, dosta su slabiji. Npr, ako bismo poredili Tegra 3 i Tegra 4, pa onda Qualcomm Snapdragon S4 i Qualcomm Snapdragon 600 – tu nema poređenja, jasno je koji su bolji. Ali ono po čemu se ovi procesori najviše razlikuju jeste cena – stariji procesori su i jeftiniji. Zbog toga se mogu ugrađivati u uređaje kojima bi cena bila oko 100 evra (zar bi loš uređaj bio sa Tegra 3 procesorom i cenom od 100 evra). Međutim, nisu tu samo procesori sporni, već tu je i RAM memorija, pa flash (interna) memorija, kamera itd itd. Svima njima cena pada (starijim komponentama). Pa su to sve troškovi koji doprinose ili visokoj ili niskoj ceni uređaja, zavisi da li se iskoriste savremene komponente ili one malo starije.[/sociallocker]

Međutim, iako cene tih komponenata padaju, ne verujem da će cena Android uređaja ići ispod 100 evra. To je neka granica koju dobar uređaj neće preći, bio tablet ili telefon. Ali to ne znači da neće biti premium modela. Ipak, kao što sam rekao, novije komponente se ne mogu porediti sa starijima po ceni, ali ni ovi se ne mogu porediti po performansama.

Ajde da čujem vas, da li biste radije uzeli neki prosečan tablet za oko 120-130 evra ili besprekorno dobar tablet za 350-400 evra?

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments