Home SoftveriAplikacije Kako promeniti korisnički interfejs na Android telefonu?

Kako promeniti korisnički interfejs na Android telefonu?

by Admin

Kupili ste telefon sa nekim korisničkim interfejsom (UI), kao što je, na primer, Samsung (TouchWiz UI), HTC (Sense UI), Sony (Timescape UI), Motorola (MotoBlur UI) itd. Zanimljiv vam je taj korisnički interfejs u početku, divite se njegovim funkcijama i svim onim animacijama prilikom rada na njemu. Međutim, nakon dužeg vremena korišćenja, smorio vas je i hoćete da malo promenite izgled tog interfejsa i da ubacite neki drugi, kao što je, na primer, stock Android Jelly Bean UI. Znate da se to može napraviti, a ne znate kako? E, tu sam ja da vam pomognem. Pratite ove korake i sigurno ćete imati stock Android Jelly Bean korisnički interfejs za samo par minuta.

Prvi korak: Preuzmite Nova Launcher

Nova Launcher

Sa ovim launcher-om, najboljim na Google Play radnji, možete promeniti izgled na vašem uređaju za samo par sekundi. Nova launcher vam dozvoljava kreiranje novih početnih ekrana, promeni njihov izgled, promeni izgled ikonica korisničkog interfejsa u one koje je sam Google dizajnirao, pa čak i meni na tom uređaju. Kad instalirate Nova Launcher, stisnite Home dugme. Pojaviće vam se prozorče gde će vas ovaj launcher pitati da li želite da koristite “Default” home ekran ili Nova home ekran. Obeležite na Nova, kliknite na Yes i gotovo. Samo jedna mala informacija – ukoliko imate verziju Android platforme stariju od 4.0 Ice Cream Sandwich, nećete moći da instalirate Nova Launcher.

Drugi korak: Preuzmite Holo Locker

Holo Locker

Naravno, ako hoćete da steknete što veće iskutvo korišćenja stock Android Jelly Bean interfejsa, morate imati i ekran za zaključavanje koji je Google dizajnirao, zar ne? Preuzmite Holo Locker aplikaciju sa Google Play radnje, jer je ona vrlo jednostavna za korišćenje i izgleda isto kao i ekran za zaključavanje na Jelly Bean OS-u – samo prevucite prstom od sredine ekrana na desno i gotovo. Nakon otključavanja videćete Nova Launcher.

Treći korak: Preuzmite DashClock Widget

DashClock Widget

Ako želite potpun izgled  Android Jelly Bean OS-a, morate imati i DashClock Widget. Međutim, ovde može doći do malog problema, jer on nije dostupan za našu zemlju, nažalost. Ali, kao što je to slučaj sa svim aplikacijama, na internetu pronađite DashClock Widget .apk fajl (sigurno ima na XDA Developers forumu), ubacite na microSD karticu i instalirajte odatle. DashClock Widget vam na ekranu detaljnije pokazuje, npr, ko je poslao poruku, mail, trenutnu temperaturu i vreme, a ne samo ikonice u notifikacijskom baru.

Da li ste čuli za ove aplikacije i da li ste ih isprobali nekad? Ako niste, probajte obvavezno, jer su sve ove aplikacije savršene po izgledu, a ne usporavaju vaš Android uređaj.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments